figshare
Browse

File(s) not publicly available

Turizmussal összefüggő tanulmányokat folytató hallgatók nemzetközi mobilitási programokban való részvételének ösztönzési lehetőségei - ÚNKP kutatási beszámoló 2019

Version 2 2020-02-14, 00:38
Version 1 2020-02-13, 20:58
conference contribution
posted on 2020-02-14, 00:38 authored by Judit PasztorJudit Pasztor
Jelen kutatás célja a mobilitási időszak alatt bekövetkező kommunikációs, kulturális és személyiségből fakadó munkahelyi és életvezetési konfliktusok forrásainak és összefüggéseinek feltárása volt a 18-30 év közötti, hallgatói jogviszonnyal rendelkező, Magyarország egyetemein turizmus szakon tanuló hallgatók körében, valamint a mobilitási programokban való részvételt megnehezítő tényezők megismerése.

Ennek eredményeként azonosíthatóvá váltak a részvétel ösztönzését segítő eljárások (ún. best practice-ek), felkészítő tréningek dolgozhatók ki. Utóbbiak segíthetik az résztvevők tudatos felkészülését és a kulturális sokkból, valamint kommunikációs nehézségekből fakadó egyéni és szervezeti konfliktusok/nehézségek hatékony leküzdését, ezáltal a mobilitási időszak sikerrel zárulását.

A sikeres külföldön töltött időszak pedig kulcs a hallgató ismeretségi hálózatában elérhető további potenciális résztvevők toborzásához, és a mobilitási programokban való részvétel népszerűsítéséhez.

Funding

A kutatást a magyarországi Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) támogatta.

History

Usage metrics

    Licence

    Exports

    RefWorks
    BibTeX
    Ref. manager
    Endnote
    DataCite
    NLM
    DC